2012. április 19., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 19. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo - Explorator, Engineseer-Prime. Játékos: Quipper
  • Tolmus „Stubber” Arramnet - Void master, Chief Bosun. Játékos: auer
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi 
Dátum: 500.804 M41
Profit faktor: 73
A Dinasztia flottája: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-class Heavy fregatt), Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship), Son Swooping (Vagabond-class merchant trader), Dawn of Man (Sword-class fregatt), Great Line (Universe-class Mass Conveyor) - szárazdokkban, Sage of Soul (Defiant-class light-cruiser) - szárazdokkban, Effect Of Greatest (Meritech Shrike-class raider)

Sima vette át a mesélői szerepet - lássuk hogy sikerült ez a játékülés: 
A szokott Footfall-i becsárlótúránkat ejtettük meg épp, amikor jeleztek az Emperors's Glory-ról hogy levált a dokkról, és a mélyűr felé tart, anélkül hogy erre bárki parancsot adott volna. 



Mivel már eltávolodott, ezért teleporttal jutottunk vissza a fedélzetre. A hídon nem tudtak erről a manőverről, Darius pedig megállapította, hogy egy idegen kódsorozat fut a gépházban, az a felelős. Gyorsan leállította, majd elkezdetünk kutakodni, kihallgattuk a szóba jöhető embereket nem sok szerencsével, majd átkutattuk a kabinjukat.
Itt már több sikert értünk el, Darius egyik tanítványának kabinjában valamiféle szürkés (vér)plazmát találtunk. Követtük a nyomokat amik elvezettek a tech-paphoz egy kis helységben, ahol épp az ujjaiból előszivárgó szürke trutymóval azt a feliratot rajzolja a falra hogy ALICENTRO - mindezt egy gyerek értelmi szintjén. A fickót gyorsan az elkülönítőbe dugtuk, és nekiálltunk vizsgálódni. 

Nanobot
Egyrészt kiderült hogy a szürkés trutymó nanoméretű gépezeteket tartalmaz, amik aktívan átveszik gazdatest feletti uralmat. Továbbá hogy a legutóbbi roncsmentésünkben, amikor megtaláltuk a Technológia Sötét Korából származó felderítőszondát, annak a központi magját vette körbe ez a trutymó - a tech-pap pedig érintkezett vele. Gyors vizsgálat kimutatta hogy passzívan a legénység jelentős részének a vérében megtalálhatóak - köztük Dariusban és Stubberben is. Elkezdődött találgatás, ötletelés mit lehet vele kezdeni.
Sikerült a hajtómű vezérlő programot visszafejtetni, valahová a  Boszorkány hamvak (Cinerus Maleficum) Peremirány felé eső területén levő ismeretlen rendszerbe akarta kormányozni a hajót [L15-ös kvadráns]. Mi persze nem engedtünk hogy egy förtelmes mesterséges intelligencia vegye át az uralmat, így küzdöttünk ellene. 

Ellátogattunk a Footfall-i Altar-Templum-Calixis-Ext-17 Tech-szentélybe is, az ottani magosok csupán annyit tudtak segíteni, hogy az ALICENTRO egy régi írásban Fényhozóként szerepel. Nem lettünk okosabbak.

Darius és Stubber különböző okból kifolyólag rendelkezett az Autosanguine talent-tel, ami egyfajta gyógyító nanobot. Darius ezeket átprogramozta, hogy vírusként érzékelje a többi gépezetet, így sikerült magunkat kitisztítani. 
A teljes hajón végrehajtottuk a Nagy Újraindítás rituáléját, kicsit előbbre hoztuk a 186 évvel későbbre tervezett időpontnál, így sikerült a lappangó programokat kitörölni. Mivel ezek csak eseti kezelések voltak, így magunk mellé vettük a Dawn-t és az Effect of Greatest-et, és elindultunk megnézni honnan jöttek ezek a vackok. Sajnos az emberekben még ott voltak a passzív nanobotok, amik néha aktiválódtak, és újra és újra megfertőzték a rendszert. Még a Lelencvilágok területén voltunk, amikor elvesztettük a hiperhajtómű felett az uralmat. A drasztikus megoldást választottuk - leállítottuk a hajtóművet - így kiestünk a hipertérből, és a hajó is megsínylette.
A közelben található Septa mélyűri javítóállomásra mentünk, hogy végleg orvosoljuk a hibát. Próbáltuk átprogramozni őket, EMP-vel kiütni, és sok mást, de nemigen volt eredménye. Legextrémebb ötletünk: veszünk 30.000 db Vitae Supplacement implantot a legénységnek, így mindenkinek lesz Autosanguine talentje, és probléma megoldva. A vicces rész, hogy szabályrendszerileg ez ment is volna, 33% esélyünk volt kifizetni, igaz itt a Septa állomáson nem volt kapható.
Az idegen gépvírus egyre jobban átvette a hajó felett az uralmat - így manuálisan elvágtuk a hajtóművet, hogy ne tudja irányítani. A Glory-t itt hagytuk, a másik két hajóval pedig a játékos karakterek vezetésével folytattuk az utunkat. 

Az Alicentro rendszerbe meg is érkeztünk, potom egy évet vett igénybe az út. Felfedeztük hogy az egyik bolygó körül egy hajókból összehegesztett hatalmas űrállomás, és két birodalmi fregatt állomásozik. Fogtunk egy jelet, amiről Darius kiderítette hogy valószínűleg valamiféle üdvözlés, de választ nem  sikerült produkálni - ekkor köpött a tenyerébe a fedélzetmester, és küldte vissza a jó választ (újra sikerült megverni Tech-use-ban a tech-papot). Harc nélkül eljutottunk az állomás közelébe, egy ágyúnaszáddal pedig bedokkoltunk. Célunk a gépeket irányító központi rendszer volt, és megtudni hogy lehet leállítani őket. Amíg mi az állomáson tevékenykedtünk, az állomás megpróbálta beépíteni a Man-t, de pár sortűz a védelmi fegyverzetből eléggé visszavetette a próbálkozását.

Az állomásra hárman léptünk, azzal a régi és dicső birodalmi hagyománnyal, hogy megölünk minden förtelmet. Sikerült megtalálni a célt, a központi termet, már csak el kellett érni.
Darloth Chain-gun
Találkoztunk pár üres tekintetű "dolgozóval", viszont a következő keresztelődésnél már három harci szervitorba botlottunk - vagy legalábbis a helyi megfelelőjükbe. A fedélzetmesterem lánc-géppuskája itt mutatta meg mit tud, egy sorozattal derékban kettévágott két szervitort, a többiek pedig elintézték az utolsót. 
Az állomás innentől ajtók lezárásával próbált meg feltartani minket. Amíg Darius az ajtót vágta szét az energiafejszéjével, újabb csapat szervitor támadt ránk - itt az utolsót a hatás kedvéért a ripper pisztollyal lőttem le.
A következő ajtó mögött már egy nagyobb, nyolcfős csapat várt ránk. Pár gránátot átdobtunk rájuk nem sok hatással, majd elkezdtük szórni az áldást. A lánc-géppuska, Darius boltere és Xanatov lángszórója megtette a hatását, gyorsan elfogytak. Az utolsót energiapengével akartam kettéhasítani, de csak a levegőt kaszáltam, míg Darius megidézve az Istencsászár igaz dühöngését, 31 pontos sebzést vitt be egyetlen lövéssel, és taccsra tette. Megjegyezném Ádám épp két perccel előtte panaszkodott hogy nem sokat ér a bolter, alig tudja őket sebezni.

Végül sikerült elérni a központi termet. Itt a dolgozók egy kisebb hordája várt minket 30-as magnitúdóval. Ők közelharci ellenfelek voltak, viszont az auspexen már ötven méterről kiszúrtuk őket, és amíg közeledtek irtottuk őket. A lánc-géppuska első sorozata levett 20 magnitúdót, Darius lövése és Xanatov lángszórója ezt további 9-el csökkentette, majd Darius vállán levő bolt pisztoly megadta kegyelemdöfést. 
Darius rácsatlakozott a terminálra, mi pedig fedeztük. Első próbálkozást nem követte siker, megpróbálta újra, ekkor viszont fennakadtak a szemei. Itt Ádám és a KM különszobára mentek, majd visszatérve azt mondta Darius hogy sikerült amiért jöttünk, mehetünk. Teleportot kértünk, felszedtük az ágyúnaszádot és elindultunk kifelé.
Utólag jutott eszünkbe hogy ez a Man, nem pedig a Glory, így nincs teleportáriumunk, szóval ez érdekes alakult - de szabály hogy nincs visszajátszás, szóval hagytuk.

A nagy menekülés: a a raider balra,
a fregattunk az állomás előtt középen.
Mivel Darius volt a megbízott parancsnoka a flottillának, és kicsit berezelt az odabent átélt virtuális élménytől, ezért a harc helyett a menekülést választottuk. A két fregatt utánunk eredt, az állomás is tüzet nyitott. A raiderünk elhúzott, mi bekaptunk pár találatot. Mivel futást választottuk, belenyomtunk mindent a hajtóműbe, és sikerült a 8 mozgásfázisra még 9 továbbit rágyorsítani, így kiértünk a hajók lőtávjából. Darius egy elég tech-eretnek módszerrel összezavarta a hajókat, így sikerült annyi egérutat nyerni, hogy ne tudjanak utolérni.

Visszatértünk a Septa állomásra, ahol időközben a fertőzés elhatalmasodott a Glory-n. A kapitány iderendelte az egyik teherhajót, ő azon tanyázott és onnan figyelte a fregattot. Darius megpróbálta átalakítani a nanobotokat hogy működjenek Autosanguine-ként, de nem sikerült, így megelégedett a leállításukkal. [Megj.: Mivel kicsit kezd gépistenként viselkedni javasolt a megfigyelése. Sosem lehetünk elég óvatosak, inkább haljon meg egymillió ártatlan, minthogy egy bűnös is megmeneküljön.]

Eddig tartott a kaland, jól sikerül kis játék volt. Profit faktort nem szereztünk, ez inkább kármentés volt. Folytatás jövő csütörtökön szokás szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése