2012. július 5., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 30. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo - Explorator, Engineseer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ed Terry - Arch-Militant, Master-at-Arms. Játékos: Sima  
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader/Legend of the Expanse, Lord-Captain. Játékos: Peet  
Dátum: 906.814 M41
Profit faktor: 75
A Dinasztia flottája: Zászlóshajó - Emperor’s Glory (Turbulent-class Heavy fregatt), Angel of Hades (Secutor-class light-cruiser), Adria (Avanger-class grand cirkáló) [Felújítás alatt], Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship)Dawn of Man (Sword-class fregatt), Effect Of Greatest (Meritech Shrike-class raider), Great Line (Universe-class Mass Conveyor), Sage of Soul (Defiant-class light-cruiser)

Az előző kaland végén, miután a csapat kilépett az elda hiperhálóból egy ismeretlen bolygón találta magát.
Ed nekilátott vadászni, több kevesebb sikerrel, amíg a többiek felderítették a környéket. Kiderült hogy egy nagyobb tavon vannak, hozzájuk legközelebb az érkezéskor látott romváros van, öt kilométerre a túlparton.



Darius egymaga ki tudott volna repülni az archeotech pajzsa segítségével, de a többieken ez nem segített. Így ő és Ed nekiláttak tutajt építeni. Az első remekművüket nem koronázta siker, egyből elsüllyedt. A másik már jobb lett, ezzel megkezdték az átkelést. Ed és Ramirz figyeltek amíg Darius és Xanatov (NJK) hajtotta előre a tutajt. Viszont az őrök nem voltak szemfülesek, így egy csáp tekeredett Darius lábára és a vízbe rántotta. Ramirez kapitány karddal a kézben utánaugrott, Ed pedig belelőtt egy sorozatot a lénybe. A sorozatot követ vér/tintafelhő megnehezítette a látást a vízben, de végül Dariusnak sikerült kiszabadítani magát, és a pajzsával kiemelkedni.

A közjáték után sikeresen elérték a romvárost. Egy nagy, többmilliós metropolisz romja volt, ahol pár száz éve háború tombolhatott a nyomokat látva. Ed újra élelemre vadászva elindult körbenézni, és egy csapat mutánsba botlott, pár hosszú sorozattal el is kergette őket. Élelmet nem talált, így korgó hassal töltötték el az éjszakát. Próbálták a csillagképekből kiokoskodni hol lehetnek, nem sok sikerrel. Darius a rádiójával valamiféle jelet mért be, ami a városon kívülről származott.

Másnap a jel felé vették az irányt. Szétkergettek pár mutánshordát, viszont továbbra sem találtak élemet, így egy városszéli kunyhóban húzták meg magukat. Éjszaka visszaverték a következő támadást. Másnap sem járt sikerrel Ed, végül Xanatovnak (NJK) jutott eszébe összeszedni pár konzervet a romok alól. Kis kerülővel visszamentek a tóhoz vízért, és egy nagy hordóban magukkal cipelve elindultak a hegység felé, amerről az adást fogták.

Scout bike
A dimbes dombos terepen egy oldalkocsi motorkerékpár csapott le rájuk, gránátvetővel Ramirezt lőve. Ed sorozata felrobbantotta a motort, csak a sofőr élte túl. Elszedték a  fegyverét majd vallatni kezdték. Kiderült hogy a Lidrish nevű világon járnak. Ő a Holdfalók klánjához tartozik, ők uralják ezt a vidéket. Van egy városuk nagyjából arra ahonnan a rádiójelek jöttek. Megfelelő fizetségért cserébe el is viszi oda a csapatot.* Elmondta hogy évente egyszer érkezik egy kereskedő a csillagok közül, elvileg pár napon belül várható újra. Próbálták fenyegetni, de nem sokat értek vele. Végül egy bolt pisztolyért, Ramirez múltba látó távcsövéért, és egy medkitért elvezette őket a városukba.

Útközben összefutottak egy másik motoros párral, akik előre jelezték az érkezésüket. A város vezetője Morthus, géppuskafészkek és nehézfegyverek fedezete mellett fogadta őket. Ő is leszedte a sápot a csapattól: Ramirez Zayth-i energiapengéjét és Darius koponyaszerviztorát, továbbá Darius vállalta hogy megjavít ezt-azt, így a kereskedő érkezéséig itt maradhatnak.

Első nap este pár forróvérű fiatal bosszút próbált állni a csapaton társuk halála miatt, sikerült elkergetni őket - méghozzá gyilkosság nélkül! Másnap Morthus elnézést kért és megígérte hogy a kellemetlen incidensért beajánlja a partit a kereskedőnél. A hátralevő pár nap nyugodalmasan telt.
Kis utánajárással megtudták hogy a bolygót pár száz éve döntötte romlásba egy polgárháború, azóta ilyen techno-barbár civilizáció él itt. Kiderült az is, hogy a hegységben zöldbőrűek élnek, az egyik csúcson pedig a Halál Angyalai laknak egy erődben, akiktől még senki sem tért vissza...

Novamarine
Pár nap múlva meg is érkezett a kereskedő több leszállóegységgel a város mellé. Adrian Michael Archellos szabad kalmár, öt Novamarine kíséretében mint személyes testőrök.
Ramirez kapitány előadta az "igazságot" nekik - ők a hősök, akik a csalárd eldákat akarták megölni, és végül ide vetődtek. A Novamarinok elrendelték a sziget elpusztítását, amikor megtudták hogy egy elda hiperháló kapu található rajta.

Archellos kalmár hajlott az üzletre hogy egyik hajója fedélzeten eljuttassa őket a Calixis szektorba. Mint kiderült most a szomszédos Ixanid szektorban vannak. Viszont semmi sincs ingyen, és mivel a Profit faktoruk fabatkát sem ért jelen helyzetben, ezért drága felszerelési tárgyaiktól kellett megválni. Végül Darius Meritech pisztolyát, Ed liquid kardját, Ramirez lingua szervitor koponyáját, null rod-ját valamint energiapajzsát adták azért hogy visszajussanak a Calixis szektorba. Archellos megemlítette hogy egy-egy ilyen út tíz évbe is beletelhet - normál időben.

Folytatás innen jövő csütörtökön.

* Aktuális aranyköpés:
Ramirez: Miért támadtatok ránk?
Elfogott sofőr: Őseink joga hogy bárki idegent megöljünk a földünkön. És ha átmegyünk más földjére, ott is őseink joga hogy megöljünk bárkit.
Ramirez: Hmm.... őseink annyira nem is különböznek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése