2012. július 26., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 33. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo - Explorator, Engineseer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ed Terry - Arch-Militant/Manhunter, Master-at-Arms. Játékos: Sima 
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader/Legend of the Expanse, Lord-Captain. Játékos: Fancsi
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: NJK
Dátum: 732.826.M41
Profit faktor: [N/A]
A Dinasztia flottája: [N/A]

A csapat előző kalandban egy űrhajóroncsban sodródva végezte, ahol stáziskoporsókba zárkóztak hogy elkerüljék a mérgező levegőt. Számukra egy pillanat volt csupán, míg odakint egy fél évtized pergett le. A koporsók halk sziszegéssel deaktiválódtak, és a csapat egy félhomályos raktárbarlangban tért magához.



Rajtuk kívül állt még ott pár sztáziskoporsó és teherkonténer. A konténerben különböző alkatrészek, csavarok és kábelek voltak. Alacsony gót feliratok voltak rajtuk, így emberi helyen voltak, habár biztos nem ott, ahol bemásztak a koporsókba.
Aquilla Lander
Mivel jobb ötletük nem akadt, Darius kinyitotta az ajtó. A folyosón további raktárakat találtak, és az egyik végén egy teherliftet, a másikon egy elágazást. A teherliftet választották, és mivel lent voltak, elkezdtek felfelé menni. Megálltak egy fegyverraktár és egy börtön feliratú szinten. Mindkettőt vastag adamantium kapu és autó-fegyverek őrizték. Megnyomták a legfelső emelet gombját, itt hangárokat illetve alkatrészraktárat találtak. Az egyik hangárban egy Aquilla Lander állt, viszont kamerák figyelték, így inkább nem kockáztattak. Kinézve a hangárkapun, látták hogy épp hajnalodik a bolygón, és ők több száz méterrel vannak a felszín felett. Egy dzsungelvilág terült el előttük.
Lefelé indultak vissza a lifttel hogy módszeresen átnézzék a szinteket. Eddig nem találkoztak senkivel, kihaltnak tűnt a komplexum.

A következő megállójuknál négy vörös ruhás őr strázsált egy gyárszint előtt. A rövid szócsata eredménytelenül végződött, fegyvert rántottak és tüzet nyitottak. Gond nélkül elintézték a négy őrt, és beljebb mentek, megnézni mi van ott. Egy vegyi üzemhez vezető folyosón álltak, ahol két oldalt üvegfalú laborokban emberek dolgoztak. Természetesen feltűnt nekik a tűzharc, így hamarosan megszólalt egy riasztó is. Találomra kiválasztották az egyik helyiséget és Ramirez kapitány elkezdte faggatni az ott talált dolgozót. (Ramirezt most Fancsi vitte, mivel Peet nem volt, a saját karakterének pedig nem volt keze.) Nem sokáig jutott a dologgal, ugyanis megérkezett az őrség, kilenc jobban felszerelt katonája. Kis kölcsönös "Adjátok meg magatokat" "Nem, ti adjátok meg magatokat" után berepült egy gránát, de nem sokat ért. Utána jött egy lángszóró ez meggyújtotta a Ramirez kapitányt, de gyorsan sikerült eloltania magát. Lassan felbukkantak a katonák is különböző szilárd magvas fegyverekkel nyitottak tüzet. Ed és Darius harcolt ellenük. Páncélzatukon kopogtak a lövedékek, ők pedig szépen fogyasztották az ellenséget. Mikor azok látták hogy esélytelen, elkezdtek menekülni a lift felé - Ed pedig egy hosszú sorozattal a zárt térben lekaszálta őket, egy lövész menekült csak el.
Darius talált egy terminált és rácsatlakozott. Megtudták hogy doss/dossim nevű anyagot előállító laborban vannak. A kivallatott fogoly információi alapján öt évig voltak szátizsban, az út nyolc évig tartott, tehát tizenhárom év esett ki nekik. A hely az Egy Igaz Próféta rendháza, de ennél többet nem tudtak meg tőle.

A fő gyárcsarnokból nyíltak személyliftek, így ezzel próbálkoztak. A lift elindult felfelé majd egy döccenéssel megállt, és elment az áram. Kimásztak a lift tetejére, mellettük volt öt másik liftakna, de a többi lift felettük volt. Mivel Xanatovnak nem volt keze, így a mászás kiesett, és mivel kötelük sem volt, nem tudták rögzíteni sem. Pár perc múlva az egyik lift elment mellettük az alattuk levő szintre - ahonnan eljöttek - megállt, majd visszatért felfelé. Mivel úgy okoskodtak hogy az ellenfél úgyis fenn várja őket, Darius az archeotech pajzsa segítségével lerepült, és elkezdte kinyitni az alsó ajtót, ami a gyárba vezetett vissza. Amikor résnyire kinyitotta egy ismerős, de nem túl baráti arcot látott maga előtt - Felroth Gelt inkvizítort. Persze nem volt egyedül, vele volt Solomon a verőembere és Niobé a pszi. Felroth megkérte Dariust hogy kászálódjon ki, és adja át fegyvereit, majd miután megtette, lehívatta a többieket akiket ugyanúgy őrizetbe vett. Próbáltak szót érteni Felroth Gelt-el de nem sikerült, majd később elmagyarázza, ez volt a válasza. A börtönszinten újabb motozást követően bedugták egy cellába őket.

Ivor
Elég hosszú idő telt el amikor kintről tűzharc hangját hallották, majd kinyílt a cellájuk ajtaja és egy energiapáncélos mesterlövészpuskát és kétkezes lánckardot hordozó fickó nézett be. Mint kiderült nem volt egyedül, őt Ivornak hívták, az egyik társa egy pap Hans Eseintaler volt, a másik, Juszuf pedig egy arbitrátor.
"Szigorúan titkos" feladatot végeztek, Port Wanderben egy xeno fegyvercsempész banda után nyomoztak, és a csapathoz hasonlóan ők is stáziskamrákkal kerültek ide, és most ébredtek fel. Kiszabadították a partit majd levitték őket a raktárszinten levő rejtekhelyükre. Ők megtudták hogy másnap este valami nagy szertartás lesz.
Felroth Gelt és két kalóz-kalmár Calligos Winterscale és Launce De'Seyyed Al'Kantor a szekta vendégei. A másik csapatnak is hasonlóan negatív élményei voltak korábbról az inkvizítorral. Az itt előállított drogot a Calixis szektorban Malfi bolyban terjesztik, durva pszi mellékhatásokat tud produkálni.
Az legalsó szinten láttak egy plazmareaktort, ami energiával látja el a komplexumot. Elgondolkodtak a felrobbantásán, de elvetették. Inkább a siklóval akartak elmenni innen, először megszerzik utána pedig rögtönöznek.

Mivel a fegyvereik nem voltak meg, Ed megkockáztatta a visszaszerzésüket. A szellőzőrendszeren át elérte a fegyverraktár szintjét. Szobáról szobára kommandózott, ártalmatlanná tette az őröket*. Sikerült megtalálni a fegyvereiket, habár a gránátokat és Darius energiafejszéjét elfelejtette. Visszamászott a raktárba, majd a két csapat együttesen elindult a siklókhoz. A hangárok előtti szinten belefutottak Winterscale hét pokolpuskával felszerelt rohamosztagosába. Két körrel később elérték Winterscale siklóját. Darius feltörte a rendszert, Ramirez pedig elkezdte a felszállást. Elkerülték az elhárítólövegeket, Darius szétlőtt egy kristálykupolát, majd célba vették az űrt.
Odafent három hajót találtak: Winterscale Unreserved Shield-jét, Felroth Gelt helyreállított Emperor's Agony-át, és a Al'kantor ház Crystal Star teherhajóját. Sikerült azonosítani hogy a Koropnus kiterjedésben, Winterscale királyságában járnak, a bolygó pedig valószínűleg Burnscour hírhedt halálvilága, ismert nagyvad befogóhely.
Ramirez a egy szerencsés véletlen folytán (= a mesélői jó szándék ritka megnyilvánulása) rábukkant a siklóban egy falipanel mögé rejtett szátzismezőben lebegő egyiptomi stílusú koronára.
Korona
Mivel fontosnak gondolták, alkudozni kezdtek Wintersacle-el, aki kelletlenül, de belement a dologba. Abban maradtak hogy visszaadják a koronát, és ő átadja őket Felroth Geltnek. A partinak nem tetszett az egyezség, de úgy tervezték majd kicsit maguk felé hajlítják az esélyeket.
Nagyjából egy napig vártak az űrben a siklóban, amikor az Emperor's Agony alacsonyabb orbitális pályára állt, és a lance ütegeivel orbitális csapást mért a szekta rendházára.
Ez után egy villanással elteleportálódott a csapat. Felroth Gelt egy szakasz inkvizíciós rohamosztagos gyűrűjében várta őket. A másik velük tartó - mint itt kiderült inkvizíciós - csapatot elvezették, őket pedig megfosztották mindenüktől és börtönbe zárták. Megtudták hogy több mint tíz éve Ramirez de Ruytert Excommunicate Traitoris-nak nyilvánították, a Birodalom Árulójává, és állandó elfogatóparancs van ellene érvényben. Felroth Gelt Scintilla felé vette az irányt, hogy átadja őket az Inkvizíciónak.


*Én: Az őr öt méterre ül tőled, neked oldalt, és valamit olvas épp.
Sima: Közelebb megyek három métert.
Én: Minek? Innen is le tudod lelőni...
Sima: Persze, csak az már közvetlen közel és +30 van a próbára :)

Folytatás innen jövő csütörtökön várhatóan a kampány epikus tetőpontjával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése