2012. augusztus 2., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 34. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo - Explorator, Engineseer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ed Terry - Arch-Militant/Manhunter, Master-at-Arms. Játékos: Sima 
  • Hydranos - Void-master, Master of Ordnance. Játékos: Creep
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader/Legend of the Expanse, Lord-Captain. Játékos: Peet
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi
Dátum: 242.827.M41
Profit faktor: 89
A Dinasztia flottája: Zászlóshajó - Adria (Avanger-class grand cirkáló), Angel of Hades (Secutor-class light-cruiser), Deathbringer I-II (Cobra-class rombolók) Dawn of Man (Sword-class fregatt)Emperor’s Glory (Turbulent-class Heavy fregatt), Sage of Soul (Defiant-class light-cruiser)

Csapatunk elérkezett a kampány epikus(nak szánt) tetőpontjához. Erre a játékülésre csatlakozott hozzánk Creep karaktere Hydranos.

A kaland kezdetén, Felroth Gelt foglyaiként tértek vissza a Calixis szektorba. Az Emperor's Agony elérte Scintilla bolyvilágát, ahol a csapatot átkísérték egy siklóba. A siklóban utazva egy hatalmas hajó tűnt fel előttük, miközben Felroth Gelt üzenetét hallgatták. A lényege tömör volt: Évekkel ezelőtt megmentették a Svard rendszerben az életét, ezért viszonzásul most ő is megkíméli ezt az eretnek bandát. Viszont ha még egyszer összefutnak, már nem lesz ilyen elnéző.
Az előttük kibontakozó hajó az Adria grand crusier volt, a dinasztia új zászlóshajója.


Sibellus boly

Bejamin de Ruyter a dinasztia új feje sem tétlenkedett az elmúlt években. Szövetséget kötött más házakkal, elvette Endecott Perza Mendelovot, a Mendeleov dinasztia sarját, így erősítve saját befolyását. Jelenleg a militáns vonalat erősíti, flottája is hadihajókból áll. A teherhajóit elvesztette, és két új raidert szerzett be. Jelen útjára viszont csak az Adria és a két fregatt kísérte el.
Nem túlságosan örült, hogy halottnak hitt eretnek bátyja és bagázsa felbukkant újra. Viszont volt egy testreálló feladata számukra: Elmondása alapján talált (igazából Winterscale csak nem osztotta meg velük) egy ősi ereklyét, ami esélyt adhat a nekronok ellen. Ezt az ereklyét itt őrzik Sibellus bolyban, a Bíbor Raktár nevű helyen. Feladatuk megtudni a raktár pontos helyét. Ez könnyebb mint elsőre hangzik, ugyanis ismer egy nemest, Lord Hyeronimus Machariot aki tudja hogy lehet odajutni. Állapodjanak meg vele, hogy átadja az információt.
Hogy rajtuk tartsa a kezét, melléjük adta saját csapatának megbízható emberét Hydranost, összekötőnek. A feladat második lépése pedig ennek az ereklyének a megszerzése lesz.

Xanatov az Adrián maradt amíg új végtagokat operáltak rá, a többik pedig leszálltak Sibellus bolyba, hogy találkozzanak a nemessel. Lord Hyeronimus hajlandó volt átadni nekik egy odavezető térképet, ha cserébe beszereznek ezt azt egy ismerősének. Ez az ismerős Dylexor nevű alsóbolyi bandavezér, aki nagy mennyiségű fegyvert, páncélt, gránátot és hasonlókat igényelt.
Rínó
A parti visszarázódott a szokott bevásárlás munkafolyamatába, összeszedték ami kellett plusz maguknak is pár apróságot. A megadott időre le is szállították az árut.
Az átadási ponton viszont az arbitrátus csapott le rájuk. Nem tétlenkedtek, Hydranos felpörgette a teherautó motorját, Ed pedig két sorozattal leszedte a proktorokat. Közben Ramirez kapitány meggyőzte Dylexort, hogy részükről teljesített az alku, most ő jön. Kifelé haladva egy Rínó próbálta útjukat állni, de kikerülték és sikeresen elmenekültek.

A megbeszélt helyen találkoztak újra Lord Macharioval. A lord egy nyugatra néző ablakban állt, a jöttükre megfordult, és egy bolt pisztollyal fejbe lőtte magát. Mögötte az ablakon látták amint kivilágosodik az ég, és az első orbitális lance találat eléri a várost. Azt már nem tudták kivenni, de ez a találat a Lucid Palace-t a kormányzói palotát vette célba. A lord szolgája rájuk támadt, de egy lövéssel leterítették. A holttesteket átkutatva megtalálták a térképet amiért jöttek. Ed kilőtte az ablakot, Hydranos pedig odahozta a frissen vásárolt Aquilla landert, és gyorsan távolodtak a toronytól. Közben az űr felől megérkezett a Swiftdeath káosz bombázók első hulláma.

Az Adria felé indultak, viszont Benjamin de Ryuter utasította őket hogy lépjenek át a második fázisra, azaz szerezzék meg az ereklyét.
A levegőből jól látszódott hogy több helyen robbanások rázzák meg a bolyt, lázadások tombolnak, tehát ez egy jól összehangolt akció. Az Adria jelentése szerint nagy számú káosz hadihajó jutott a bolygó közvetlen közelébe.

Kiméra
A térképen levő egyetlen ismert tájékozódás ponthoz, a Morbidus kapuhoz indultak. Úgy gondolták az alsóbolyban szükségük lesz valami komolyabb járműre.
Hydranos ismert egy Gárda erődöt a közelben, oda próbáltak meg bejutni, de a katonai légtérbe nem engedték be őket hiába próbálkoztak a sérült gép trükkel. Helyette a közeli légikikötőben hajtottak végre egy irányított zuhanást, ami jobban sikerült mint kellett volna. Kikászálódtak a roncsból, majd a megérkező mentőegységek bevitték őket a kikötő tornyába. Jármű márpedig kell gondolták, mivel az erőd gyalog megközelíthetetlen volt, ezért az egyik itt állomásozó tűzoltó feladatokra átalakított kimérát kötötték el. A biztonsági személyzet próbálta megállítani őket, de nemes egyszerűséggel átgyalogoltak rajtuk, majd elmenekültek.

Első megállójuk a Morbidus kapu volt, ami az alsóboly lezárt részébe nyílt. Természetesen ez sem ment gond nélkül. A kapu köré egy BV-s (Bolygóvédelem) ideglenes erőd volt építve, amit egy több ezer fős lázadó sereg zárt körbe. Mivel mindenképp oda akartak jutni, Xanatov immár terminátor páncélban, nehéz lángszóróval kiállt a toronyba, majd teljes gázt adva átzúgtak a meglepett tömegen. Akciójuk jól sikerült, az ostromolók jelentős hányadát sikerült eliminálniuk. Xanatov meggyőző szavai pedig átjuttatták őket a kapun. Bent Ramirez kapitány beszélni kezdett McMillan kapitánnyal, a BV-s erők parancsnokával. Tisztázták hogy kapu itt van, viszont nem nyitják ki, sőt nem is tudják hogy kell kinyitni, ők ezt őrzik a túloldalon lévő mutánsok ellen. Vételeztek bolterlőszert, majd Hydranos, Ed és Xanatov elment hogy elintézze az ostromló hordát. A kiméra jelentős előnyt adott, viszont lassan megadta magát a koncentrált tűznek. A csapat gyorsan elhagyta a jármű roncsát, és gyalog intézték el az utolsó fennmaradó lázadó hordákat.

Bent Darius többször is megvizsgálta a kaput, de nem talált nyitószerkezet - ami amúgy rádióalapú volt. Végül Xanatov és Ramirez egyezkedett a kapitánnyal, hogy nekik márpedig le kell jutniuk, függetlenül attól hogy mutánsokkal van tele, és mint az eddigi teljesítményük is mutatja, el tudnak velük bánni. Végül a kapitány belement a dologba. Ed egy melta töltettel lyukat robbantott a kapun. A mutánsok elkezdtek kiözönleni, viszont puszta kézzel nem jelentettek kihívást a csapatnak. Elnyúló harcban felszámolták őket. Búcsút vettek McMillan kapitánytól, majd elindultak lefelé.
Ott a boly hatalmas csatornahálózata fogadta őket. Darius és Hydranus sikeresen átnavigálta rajta a csapatot, Ed pedig kikerülte az itt lakozó óriás mutáns krokodilokat.

Adepta Sororritas
Lassan elérték a térképen jelölt Vogen egykori erődvárosát, amit azóta teljesen körbeépített a boly. A kapunál egy vezérlő terminált találtak, ami a legmagasabb, cinóber szintű titkosítással védte a várost. Darius megállapította hogy a kaput még ki tudná nyitni, de a a város tele van automatizált fegyverekkel, amiket esélytelen hogy leállítson. Számos ötlet felmerült, majd Dariusnak beugrott a rendszertörő, amit még évekkel ezelőtt szereztek be a Szellemflotta ellen. Belehelyezte a rendszertörőt, az elindult és deaktiválta a rendszert. A város fegyvereit büntetőlégiósokkal szokták tesztelni, lépten nyomon megtalálták a hulláikat. A védelmi fegyverzet nem okozott gondot, szépen körbecserkelték a várost.
A város templomába érve egy csapat Csatanővérrel találták magukat szembe, akik nem voltak jó kedvükben. Két csatanővér hátirakétával közéjük ereszkedett, a másik három pedig fentről meltafegyverrel, bolterrel és lángszóróval ritkította őket. Vagyis csak akarták, a csapat pár kör alatt komolyabb veszteség nélkül kilyuggatta őket. Xanatov az elején még gondolkodott abban hogy beszélni kéne velük, de az első halott sororr látványa eldöntötte a kérdést. Ed felkapott egy stormboltert, Ramirez pedig egy energiapajzsot.
A harc után körbenézve a templomban, az Istencsászár szobrában egy kapcsolót találtak, ami az oltár helyén egy liftet hívott fel.
Az őrző

A lift hosszasan ment lejjebb a boly legmélyebb bugyraiba. Kilépve egy csarnokban találták magukat, magas gót nyelven Bíbor Raktár felirat és az Inkvizíció I betűje ötlött a szemükbe. A csarnokban sötétség uralkodott, a védelmi rendszereket valaki már előttük tönkretette. Nem messze tőlük, a csarnok falát egy fúrójármű ütötte át.





Karrad Vall
Loxatl
Nem voltak egyedül, itt volt régi ismerősük a Titkok Csanokából az Őrző, két káosz űrgárdista, két hordányi loxatl zsoldos és Karrad Vall, az Arctalan személyesen. Ő állt az egész felkelés hátterében, az ő flottája harcolt odafent. Miután a nekronok letarolták Iniquityt, mindent egy lapra tett fel. A parti felkötötte, a gatyáját és szembeszállt velük. Karrad Vall mindenkinek másképp jelent, meg és mindenkivel egyenként harcolt. Őt tartották a fő veszélyforrásnak, ezért rá koncentrálták a tüzet. Persze ez azzal járt hogy a legtáposabb RT-es káosz lord az első körben elpatkolt.

Az Őrző már keményebb kihívás volt, Xanatovval kezdett párbajozni, és brutális csapásokkal sebezte, miközben Darius Xantovba próbált újra meg újra életet lehelni. A loxatl hordák egy része kiesett Hydranus vakító és bénító gránátjai miatt, a maradék nem tudott gondot okozni a repeszfegyvereikkel. A két Káosz gárdista lövöldözött, nem túl nagy sikerrel. Végül a koncentrált tűz legyűrte az Őrzőt, egy halk pukkanással eltűnt, majd a helyén egy warp hasadék nyílt. Xanatovot segítette a Császár (=sorspontégetés) és elkerülte a hasadék. Ramirez kapitány és Xanatov párharcban bocsátkozott a megmaradt két űrgárdistával, és legyőzték őket. A loxatl zsoldosok sem húzták tovább.
Ramirez levágta Karrad Vall fejét és az övére tűzte. Három szervitor kísérte Karrad Vallt, amik egy kis stáziskapszulát vittek. Óvatosan kinyitva a képen látható két tárgyat találták benne. Valami ismeretlen fémből készültek, egyértelműen xeno eredettel. Nem tudták mi az, így magukkal vitték.

C'tan szilánk
Rövid séta után elérték a Bíbor Raktár központi csarnokát. Bent Calligos Winterscale-el és négy nehézfegyverzetű zsoldosával találták magukat szemben. Winterscale fején az előző kalandban látott egyiptomi stílusú korona volt.
A terem közepén stázismezőben és védő rúnák alatt az a szobor volt amit anno Karrad Vall kincstárából loptak, de az Inkvizíció lefoglalt. Winterscale üdvözölte a csapatot, majd szóba elegyedtek. Az elejtett félmondatokból összerakták hogy ez egy C'tan csillagisten, akit Wintersalce uralni akar, hogy a nekronok ellen fordíthasson. Mivel a két ház szövetségben van, így a további kooperáció esetén felajánlott egy al-szektorkormányzói tisztséget Ramireznek a leendő Koronus szektorban, akinek a szemében felcsillantak a $ jelek. Belementek Wintercale ajánlatába.

Immortal
Lychguard
Persze ez nem volt ilyen egyszerű, ebben a pillanatban egy nekron csapat masírozott be. Öt nekron immortal és négy lychguard testőr akik a kripteket védték. Mindegyikük körül scarabok rajzottak.
A kriptek ultimátumot adott: Azért jöttek hogy elpusztítsák a szilánkot, mindenki aki ellenáll az ellenségük. A parti számvetést tartott, majd szembeszálltak a nekronokkal, Winterscale oldalán. Ramirez és Xanatov az ellenfélre rohamozott, Hydranos pedig egy gránátot dobott rájuk, ami az egy testőrt feldöntötte. Ed storm bolterőből a jól bevált sorozatokkal próbálkozott.Winterscale egyik zsoldosa plazmapuskával rohant feléjük, a többi pedig storm bolterrel és multi-lézerrel támadott. Az első pengeváltások nem jártak sok szerencsével.
A közelbe rohanó zsoldos eldobta a puskáját, majd megidézte a Holokausztot a legpusztítóbb pszi erők egyikét. A tűzvihar átcsapott mindenkin aki a közelben volt. Kis szabályjogászkodás után abban maradtunk hogy az energiapajzs véd, így igazából egyetlen immortal pusztult el. Xanatov ismét az Istencsászár segítségért folyamodott, és a Crux terminatus energiapajzsa megvédte (=sorspontégetés). A hipertér mellékhatása viszont kiütötte pszit. A következő pár körben próbáltak valamit elérni, nem sok sikerrel, a lychguardok energiapajzsa és vívótudománya sikeresen hárított mindent. A kriptek közben saját dolgával volt elfoglalva, nem foglakozott az emberekkel.
Cyrptek
A multi-lézert hordozó zsoldos sikeresen kilőtte szép sorban az immortalokat a társai pedig energiaöklükkel sebezték a lychguradokat. Körök teltek el tétlenségben, az energiapajzsok nagyon jól védték őket. Végül nehezen, a zsoldosok segítségével kiütötték a lychguardokat és a kriptekre koncentráltak. Az utolsó körben mielőtt befejezhette volna a rítust, sikerült őt is elpusztítani. A nekron testek eltűntek egy villanással.

Winterscale folytatni akarta a rituálét. A csapat próbált alkudozni vele de hajthatatlan maradt. Blöfföltek, megkérdezték nem kell-e neki a Karrad Vallnál talált jogar, de azt válaszolta hogy neki nincs szüksége másodlagos aktivátorokra. Felmerült hogy itt hagyják Winterscalet, de végül Hydranos javaslatát fogadta meg Ramirez kapitány, miszerint ha ez az Impérium ellensége akkor itt tudnak vele szembeszállni. Ednek mehetnékje volt, de esküje a kapitány mellett tartotta.

Winterscale deaktiválta a stázismezőt, majd a koronát a szobor fejére helyezte. A szobor felületén áramkörök keltek életre, majd megtörtek és fényesség kezdett kisugározni belőle. Egy proto-csillagként kelt új életre, elemésztett minden ott tartózkodót. Majd ahogy tömeget és energiát nyert elhagyta Scintilla felszínét - mellékesen megszabadítva a bolygót tömege 1/3-tól és elpusztítva Sibellust bolyt. Keresztülgázolt a flottákon, majd eltűnt a mély űrben.

Vége.

(Holnap felkerül egy új bejegyzés)

1 megjegyzés: